Szocpol igénylése gyermekek száma után

2014. Sze. 10.

Szocpol igénylése gyermekek száma után

A legtöbb gyermekes család nem engedheti meg magának a saját otthont, mert kicsi az önereje, és nem számíthatott támogatásra. A kamattámogatott hitel ugyan kedvező lehetőséget kínált, de ezt is vissza kellett fizetni. Fiatal házasok előre maximum két gyermeket vállalhatnak, az első négy év, a másodikat pedig szintén négy év alatt kell teljesíteni. Tehát összesen nyolc évük van a “projektre”, viszont az első gyermek 4 éven belül kell megszülessen (a második jöhet akár hamarabb is).

Lakásépítési,- vásárlási támogatás mértéke

  • A támogatás mértéke két gyermek esetén 800 ezer forinttól 1,5 millió forintig terjedhet, három gyereknél már 1,2 és 2 millió forint igényelhető, négy vagy több gyerek esetén 1,6 millió és 2,5 millió forint kérhető. Ezek az összegek B energiakategóriájú ingatlanokra vonatkoznak, A energiaosztályú ingatlan esetén 1,1, A+ esetén 1,2, passzív ház építése esetén 1,3 szorzót kell alkalmazni.
  • Építés esetén az építési engedély, új lakás vásárlása esetén pedig a használatbavételi engedély 2010. január 1-e utáni kibocsátású kell legyen.
  • A négyzetméterár is fontos, a lakás teljes nettó alapterületére számított, egy négyzetméterre jutó vételár nem haladja meg a 300 000 Ft-ot, alacsony energiafogyasztású lakás esetében a 350 000 Ft-ot.
  • Gyermeknek számítanak a 0-16 éves között lévő kiskorú gyermekek, valamint a 16-25 év közötti, nappali tagozaton tanuló gyermek. Számítanak a meglévő, nevelt, örökbefogadott, illetve a korábban már említett, tervezett gyermekek is.
  • Míg a korábbiakban, még az államilag kamattámogatott lakáshitelek esetén is a felső határ 35 év volt, ezt most megemelték 40 évre!

Minden vágya, hogy saját otthonában nevelje gyermekeit? Váltsa valóra! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra, és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!